19:13 13.04.2020

Наступне позачергове засідання ВР ініціює президент на прохання "Слуги народу"

2 хв читати
Наступне позачергове засідання ВР ініціює президент на прохання "Слуги народу"

Парламентська фракція "Слуга народу" звернеться до президента України Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради, заявив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

"Думаю, що завтра з ранку ми зможемо точно підтвердити це засідання (в середу - ІФ) і звертатимемося знову до президента України, щоб він ініціював засідання", - сказав Корнієнко журналістам після засідання фракції в понеділок.

За його словами, між фракцією і главою держави є домовленість про те, що він допомагатиме "Слузі народу" ініціювати позачергові засідання, щоб не збирати 150 підписів депутатів у період пандемії Covid-19.

Відповідаючи на запитання, які рішення депутати ухвалюватимуть на позачерговому засіданні, Корнієнко розповів, що наразі підготовлено низку актуальних законопроектів і потрібно швидко проаналізувати, які з них найбільш нагальні, "щоб ми не затримували депутатів у залі й проголосували якийсь мінімум".

"Насамперед це друге читання (законопроекти у другому читанні - ІФ) або те, що можна в цілому проголосувати, якщо на це буде згода всіх фракцій. Я не думаю, що порядок денний буде якийсь фантастичний. Думаю, що два-три - до п'яти актів", - зазначив депутат.

Корнієнко також розраховує, що парламент у середу підтримає зміни до регламенту, які прискорять розгляд у другому читанні законопроекту про банки.

Він також повідомив, що кадрове питання на позачергове засідання поки що не виноситься.

Як повідомлялося, під час підготовки до другого читання до банківського законопроекту внесено понад 16 тисяч поправок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА