21:03 13.04.2020

Криклія дезінформували щодо управлінських рішень правління "Укрзалізниці" - т.в.о. голови УЗ Марчек

2 хв читати
Криклія дезінформували щодо управлінських рішень правління "Укрзалізниці" - т.в.о. голови УЗ Марчек

Тимчасово виконувач обов'язків голови правління АТ "Укрзалізниця" Желько Марчек вважає, що міністра інфраструктури України Владислава Криклія дезінформували щодо реального стану справ у компанії.

"Я дуже здивований нещодавнім інтерв'ю міністра інфраструктури для "Радіо Свобода" і наведеними прикладами, які викликали у нього недовіру до моєї роботи. Створюється враження, що мала місце дезінформація щодо реального стану речей", - зазначив Марчек у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, він наголосив, що ситуацію з необхідністю продажу непрофільних активів "Укрзалізниці" компанія вже вирішила і наразі очікує подальших кроків із боку міністерства.

"Ми дуже активно працювали з цього питання протягом 2019 року і виявили, зокрема, суттєві недоліки в нормативному полі. "Укрзалізниця" на 100% готова до продажу непрофільного майна: складено початковий перелік установ та розроблено відповідний алгоритм для їх реалізації. Але без змін, а саме до постанови Кабміну №1054 (від 22 листопада 2017 року - ІФ) про порядок розпорядження майном товариства, у нас немає можливості це зробити ефективно і швидко", - наголосив він.

За словами Марчека, фахівці "Укрзалізниці" вже надали пропозиції щодо необхідних змін, і вони перебувають на розгляді Мінінфраструктури з 20 лютого.

"Щодо реструктуризації кредитної заборгованості, в "Укрзалізниці" розроблено відповідну програму дій. Зокрема, вже відкрито додаткові кредитні лінії, заощаджено кошти під майбутні виплати. Міністерству інфраструктури це теж відомо", - наголосив він.

Т.в.о. голови "Укрзалізниці" зазначив, що оптимізація діяльності компанії також відбувається за раніше затвердженим планом.

"Відповідно до ухваленої в 2019 році Стратегії "Укрзалізниці" на 2019-2023 роки, триває планова робота з формування чотирьох функціональних вертикалей: вертикалі вантажних перевезень і логістики, вертикалі пасажирських перевезень, вертикалі інфраструктури та вертикалі виробництва і сервісу", - зазначив він.

Марчек також заявив, що завжди готовий предметно коментувати результати діяльності "Укрзалізниці" й всі пов'язані питання.

"Але ми маємо спілкуватися, ґрунтуючись на фактах. Офіційно ми не отримували жодних додаткових запитів із зазначених питань", - зауважив він.

Раніше, в інтерв'ю "Радіо Свобода" міністр інфраструктури заявив, що той "не виправдав сподівань". Зокрема, у міністра викликала запитання робота Марчека, а саме відсутність реалізації непрофільних активів "Укрзалізниці", затягування з термінами реструктуризації "певних кредитів" і відсутність проактивної позиції щодо оптимізації діяльності компанії.

Як повідомлялося, минулого тижня наглядова рада "Укрзалізниці" підтримала кандидатуру Івана Юрика на посаду виконувача обов'язків голови правління компанії, про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило інформоване джерело на ринку. Рішення про призначення має затвердити Кабінет Міністрів.

2 квітня 2020 року наглядова рада "Укрзалізниці" відсторонила Желька Марчека, тимчасово призначеного Кабміном в.о. голови УЗ, від керівництва компанією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА