07:16 14.04.2020

Масове відвідування церков на Великдень може нівелювати успіхи в стримуванні епідемії Covid-19

2 хв читати
Масове відвідування церков на Великдень може нівелювати успіхи в стримуванні епідемії Covid-19

Масове відвідування церков на Великдень може нівелювати успіхи, які були досягнуті в стримуванні епідемії Covid-19 завдяки карантинним заходам, побоюється заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Ми спілкувалися з Радою церков, ми говорили з усіма главами церков про те, чи потрібно зробити все можливе, щоб уникнути масових скупчень. Дані, які у нас є, кажуть, що не так багато було порушень у церквах. Були поодинокі порушення, коли вірян допустили в самі храми, але в більшості випадків українці збиралися біля храмів, і були масові скупчення людей. Це призводить до того, що були тісні контакти. і це може призвести до того, що буде сплеск захворюваності Covid-19", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.

Ляшко зазначив, що зараз епідемія в Україні розвивається за сценарієм, який передбачає не більше 2% інфікованого населення.

"Це та динаміка, яка дозволить нам пройти епідемію без великого навантаження на систему охорони здоров'я і на економіку", - сказав він.

Ляшко закликав українців відсвяткувати Великдень вдома, не порушуючи карантину.

"Не вистачить жодних сил ані поліції, ні епідеміологів, щоб закрити всі храми і закрити всіх людей. Ми розраховуємо на свідомість людей. Ще раз закликаю всіх відсвяткувати Великдень удома, всі релігійні обряди провести вдома, адже так легко зруйнувати в кінці карантинних заходів все те , чого ми досягли, а ми досягли багато чого", - сказав він.

Ляшко підкреслив, що рішення про вихід з карантину буде прийматися згідно ситуації, яка складеться на 24 квітня.

"Маркерна точка - це 24 квітня, дата, яка нам покаже ситуацію, це якраз 5-7 день після Великодня, ми побачимо чи є у нас сплеск після святкування цього свята" - сказав він.

Ляшко зазначив що нині Україна може проводити близько 30 тис. тестів на тиждень, у разі необхідності ця кількість може бути збільшена.

При цьому потужності системи охорони здоров'я можуть дозволити не більше 3,5 тис. одночасного перебування пацієнтів з різними захворюваннями в відділеннях інтенсивної терапії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА