11:48 14.04.2020

Переважна більшість українців підтримує посилення карантинних заходів на час Великодня і не планує йти до церкви

2 хв читати
Переважна більшість українців підтримує посилення карантинних заходів на час Великодня і не планує йти до церкви

80% опитаних Соціологічною групою "Рейтинг" українців підтримують можливе посилення карантинних заходів на час Великодніх свят, свідчать результати опитувань, проведених протягом 10-12 квітня.

"80% опитаних підтримують можливе посилення карантинних заходів на час Великодніх свят, 75% - на час травневих свят. Стосовно обмежень під час Великодня більше тих, хто проти цієї ініціативи, серед віруючих УПЦ (МП) та атеїстів", - йдеться в релізі "Рейтингу", оприлюдненому у вівторок.

Окрім цього, 85% респондентів зазначили, що не планують йти на Великдень до церкви (ще у березні цього року на початку карантину таких було лише 21%). Мають намір піти на богослужіння - 4%, просто посвятити пасхальний кошик - 7% (у березні ц. р. - 39% та 35% відповідно). Найбільше тих, хто хоче взяти безпосередню особисту участь у великодніх літургіях і освяченні пасок, серед жителів заходу, селян, вірян УПЦ (МП) і УГКЦ.

64% опитаних планують дивитися онлайн-трансляції богослужінь на Великдень, 31% - не планують. Відносно більше тих, хто має намір переглядати служби, серед жителів заходу, селян, найстарших опитаних, жінок, вірян УГКЦ.

"Дві треті опитаних відповідальність за запровадження додаткових карантинних заходів на час Великодніх свят покладають на органи влади (38% - на місцеву владу, 34% - на центральну). Лише 11% вважають, що посиленнями обмежень мають займатися представники церков", - йдеться в релізі.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА