12:53 14.04.2020

Офіс генпрокурора призначив проведення комплексної криміналістичної експертизи щодо збитого в Ірані літака "МАУ"

2 хв читати

Офіс генпрокурора призначив проведення комплексної криміналістичної експертизи щодо збитого в Ірані літака Boeing 737-800 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") й наполягає на створенні міжнародної слідчої групи.

"Офіс Генерального прокурора активізує досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо збитого літака рейсу PS 752 Тегеран-Київ авіакомпанії "МАУ" в небі над Іраном 8 січня 2020 року, а також наполягає на створенні міжнародної слідчої групи, що значно прискорило б і підвищило оперативність розслідування", - повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора у вівторок.

Зазначається, що наразі прокурори Офісу генпрокурора призначили комплексну комісійну криміналістичну експертизу для того, щоб деталізувати причини авіакатастрофи та з'ясувати обставини влучення ракети ТОР-М1 у літак.

"Також у кримінальному провадженні аналізуватиметься інформація про рейси, які передували вильоту Боїнгу-737 з аеропорту Тегерана, планується проведення низки слідчих та інших процесуальних дій", - зазначено в повідомленні.

Водночас в Офісі генпрокурора наголосили, що залишається невирішеним питання про передання українській стороні бортових самописців.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані відразу після злету вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за катастрофу українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА