13:40 14.04.2020

Шмигаль обговорив із послом Франції в Україні будівництво заводу з очищення води в Маріуполі й проект із виробництва локомотивів

1 хв читати
Шмигаль обговорив із послом Франції в Україні будівництво заводу з очищення води в Маріуполі й проект із виробництва локомотивів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном великі інфраструктурні проекти й проекти з відновлення Донбасу, зокрема будівництво заводу з очищення води в Маріуполі.

"Вдячний Франції за допомогу у поверненні громадян України. Також сподіваюсь, що Франція не буде вживати якихось заходів до українців, які не зможуть залишити країну з об’єктивних причин", - наводить слова Шмигаля прес-служба уряду.

Крім того, сторони домовилися про співпрацю за двома стратегічними напрямами: великі інфраструктурні проекти й проекти з відновлення Донбасу. Зокрема, йдеться про будівництво заводу з очищення води в Маріуполі.

Інший проект стосується виробництва локомотивів. У рамках цієї програми саме українські підприємства можуть стати частиною великого виробничого ланцюга.

"Вдячний владі Франції, яка розробила і буде фінансувати цей проект. За цей жест політичної та економічної підтримки", - сказав прем'єр.

Зокрема, одним з аспектів цієї програми може стати виділення Францією 100 млн євро на модернізацію залізничних ділянок і рухомого складу. Серед іншого, сторони обговорили співпрацю в енергетичній галузі.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості про проведення найближчим часом онлайн-засідання для обговорення реалізації цих ініціатив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА