19:03 14.04.2020

Понад половина опитаних українців більше побоюються економічних наслідків від запровадження карантину, ніж епідемії коронавірусу

2 хв читати
Понад половина опитаних українців більше побоюються економічних наслідків від запровадження карантину, ніж епідемії коронавірусу

54% опитаних українців більше побоюються економічних наслідків від запровадження карантину, ніж епідемії коронавірусної хвороби, тоді як у березні таких було лише 43%, свідчать результати соцопитування "Оцінка успішності влади та реакція суспільства на епідемію коронавірусу та політичні події в країні", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 7-11 квітня.

26% респондентів більше побоюються епідемії коронавірусу в Україні, ніж економічних наслідків карантину (в березні - 34%); 13% не побоюються ні першого, ні другого, вважаючи, що ситуація нормалізується протягом 1-2 місяців (у березні - 14%).

Тим респондентам, хто має роботу і є найнятим працівником, ставилося запитання про те, які у них виникали складнощі на роботі (можна було обрати всі підходящі відповіді): невиплата зарплати - 4% (у березні - 3%), запропонували піти в неоплачувану відпустку - 17% (у березні - 12%); запропонували звільнитися за скороченням - 2% (у березні - 2%); запропонували погодитися на зниження зарплати - 6% (у березні 6%). У 74% зайнятих жодної з цих проблем поки що не виникало (у березні - 74%).

Говорячи про проблеми та складнощі, які їх наразі турбують, респонденти найчастіше називали такі (можна було вибрати до трьох відповідей): переживають за здоров'я близьких - 36%; сильно зросли ціни на продукти харчування - 29%; виникли фінансові труднощі - 26%; складно купити засоби індивідуального захисту: маску, рукавички, рідину для дезінфекції - 20%.

Побоюються, що не зможуть отримати медичну допомогу в разі потреби 20%; респондент сам боїться захворіти - 13%; постійно переживає через невизначеність ситуації - 13%; складно сидіти вдома і не виходити на вулицю - 12%; потрібно поїхати в інший населений пункт, а транспорт не ходить - 11%; потрібно їздити на роботу, а громадський транспорт майже не працює - 10%; респондента відправили в неоплачувану відпустку - 5%; респонденту загрожує втрата роботи - 5%; стало складно вести свою підприємницьку діяльність - 5%; виникли складнощі з купівлею продуктів харчування і необхідних у побуті речей - 4%.

Опитування проводилося CATI-методом (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Під час опитування було проведено 2000 інтерв'ю у всіх підконтрольних уряду регіонах України. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше). Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА