20:02 14.04.2020

У "Чорнобильській зоні" безповоротно знищені більше 30% туристичних об'єктів

2 хв читати
У "Чорнобильській зоні" безповоротно знищені більше 30% туристичних об'єктів

У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції в результаті лісових пожеж згоріли понад 30% туристичних об'єктів, повідомив директор агентства "Чорнобиль тур" Ярослав Ємельяненко.

"Більше 30% туристичних локацій утрачені повністю і відновленню не підлягають. Тому що ми показували в багатоденних турах старенькі радянські бази відпочинку ... Втрачено повністю багато сіл поліських ... Втрачено навіть деякі металеві локації", - заявив він в ефірі Hromadske.

Ємельяненко зазначив, що плануються переговори з адміністрацією для відновлення частини локацій.

"Можливо навіть із використанням сучасних технологій, як доповнена реальність. Тому що ми повинні показати людям, які приїжджають, принаймні, що тут було", - пояснив він.

Ємельяненко наголосив, що основні локації, такі як режимне місто Чорнобиль, місто Чорнобиль-2, військове містечко з радіолокаційною станцією і місто Прип’ять не постраждали.

Як повідомлялося, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС поблизу с. Володимирівки Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. Після цього виникали нові осередки горіння, тривала їх ліквідація. Водночас вогонь, незважаючи на роботу рятувальників, вільно переміщався через вітер, і внаслідок дістався до міста Прип'яті й небезпечних об'єктів зони відчуження.

Після 16:00 13 квітня сталося погіршення ситуації через шквальний вітер, вогонь стало складно контролювати. Крім того, вогонь наблизився до проммайданчика нового безпечного конфайнмента (НБК) ЧАЕС на відстань близько 500 м. Тому ДСНС спрямувала більшу кількість техніки й особового складу на ліквідацію пожежі: в понеділок пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Дощ, який пройшов на цій території, допоміг пожежним впоратися з ситуацією швидше.

Удень у ДСНС повідомили, що пожежу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС вдалося загасити, але рятувальникам потрібно ще декілька днів, щоб погасити тління, що залишилося після пожежі. Радіаційний фон у зоні відчуження не підвищувався.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА