07:14 15.04.2020

Кабмін витратить на ліквідацію наслідків пожеж у зоні відчуження ЧАЕС майже 145 млн грн

2 хв читати
Кабмін витратить на ліквідацію наслідків пожеж у зоні відчуження ЧАЕС майже 145 млн грн

Ліквідація наслідків пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС обійдеться українському уряду в майже 145 млн грн., повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Додаткові витрати - ціна байдужості осіб, які не тільки знищують довкілля, але й наражають на небезпеку своїх співгромадян", - написав Шмигаль у своєму Телеграм-каналі у вівторок ввечері.

За його словами, Кабмін виділяє з резервного фонду додаткові 100 млн грн для ДСНС на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, Державному агентству з управління зоною відчуження уряд - 34,8 млн. грн, а Державному агентству лісових ресурсів - 10,1 млн. грн.

Як повідомлялося, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС поблизу с. Володимирівки Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. Після цього виникали нові осередки горіння, тривала їх ліквідація. Водночас вогонь, незважаючи на роботу рятувальників, вільно переміщався через вітер, і внаслідок дістався до міста Прип'яті й небезпечних об'єктів зони відчуження.

Після 16:00 13 квітня сталося погіршення ситуації через шквальний вітер, вогонь стало складно контролювати. Крім того, вогонь наблизився до проммайданчика нового безпечного конфайнмента (НБК) ЧАЕС на відстань близько 500 м. Тому ДСНС спрямувала більшу кількість техніки й особового складу на ліквідацію пожежі: в понеділок пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Дощ, який пройшов на цій території, допоміг пожежним впоратися з ситуацією швидше.

Удень у ДСНС повідомили, що пожежу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС вдалося загасити, але рятувальникам потрібно ще декілька днів, щоб погасити тління, що залишилося після пожежі. Радіаційний фон у зоні відчуження не підвищувався.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА