10:44 15.04.2020

Українські вчені занепокоєні падінням загальної профпідготовки вчителів - лист до Зеленського

2 хв читати
Українські вчені занепокоєні падінням загальної профпідготовки вчителів - лист до Зеленського

Українські вчені й педагоги занепокоєні зниженням змістовного рівня викладання природничо-наукових дисциплін у школі та пропонують експертний супровід у підготовці навчальних матеріалів для телеуроків.

"Провідні українські науковці й освітяни у листі до президента України Володимира Зеленського висловили занепокоєння через падіння загальної професійної підготовки вчителів, особливо природничих дисциплін, що унаочнилося із впровадженням дистанційного навчання у нашій країні", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Національної академії наук України.

Зазначається, що неприпустимі фактичні помилки, допущені під час телеуроків, показали, що відновлення і зміцнення змістовного рівня навчання природничих предметів має стати окремим актуальним напрямом реформування освіти в Україні.

"Звертаємось до вас, пане президенте, з проханням зробити усе від вас залежне, аби навести лад у цій сфері, щоб навчання в Україні припинило бути формальністю. Воно має повернутися на рейки отримання знань – знань повномасштабних за змістом і доступних за формами, коли природничо-наукова та інженерно-технічна освіта знову набуде престижу, оскільки саме вона виступає гарантом сучасного технологічного розвитку нашої держави, чого ми так палко бажаємо", - йдеться в листі.

Зі свого боку вчені запевнили в повній готовності долучитися до відповідної роботи в частині відбору викладачів для телеуроків, їх експертного супроводу, обговорення змісту і форм навчання, оперативного редагування навчальних онлайн-програм.

Лист підписав віце-президент НАН України Анатолій Загородній і декілька десятків учених і педагогів.

Як повідомлялося, 7 квітня в Офісі президента України відзначили успішність ідеї проекту "Всеукраїнська школа онлайн" з відеоуроками для учнів 5-11 класів, за допомогою якого українські школярі та всі охочі можуть навчатися в режимі онлайн у період карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу. В ОП зазначили, що майже третина глядачів ранкового ефіру в Україні дивилися "Всеукраїнську школу онлайн", а загальна аудиторія першого дня проекту становила понад 3,3 млн глядачів різного віку.

Водночас у відеоуроках, які вийшли в ефір, були помічені фактологічні помилки, про них написали ЗМІ, їх обговорюють у соцмережах.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував нападки на адресу вчителів проекту "Всеукраїнська школа онлайн" за окремі допущені ними помилки, заявивши, що "помилитися - не страшно. Страшно - за все своє життя не створити нічого, крім нечистот. Страшно - це бути ніким і самостверджуватися за рахунок приниження інших людей". Освітній омбудсмен Сергій Горбачов також закликав не влаштовувати цькування вчителів, які допустили таких помилок.

У Міністерстві освіти і науки заявили, що працюють над тим, щоб із наступного тижня уникнути попадання матеріалів із помилками до відеоуроків для школярів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА