10:49 15.04.2020

Україна закупить 838 апаратів ШВЛ за кошти кредиту ЄІБ - Степанов

1 хв читати
Україна закупить 838 апаратів ШВЛ за кошти кредиту ЄІБ - Степанов

Україна закупить 838 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Досягнуто домовленості з ЄІБ про використання його кредитних коштів. Переговори провело Міністерство розвитку територій України спільно з МОЗ. На ці кошти плануємо закупити 838 апаратів ШВЛ", - сказав він на онлайн-брифінгу в середу.

При цьому Степанов зазначив, що МОЗ вивчає можливості використання та закупівлі апаратів ШВЛ українського виробництва.

"Вважаю, що ми маємо розвивати власне виробництво. Є кілька виробників, які нині в терміновому порядку намагаються запустити виробництво. Ми робимо тестування з фахівцями - анестезіологами, реаніматологами, щоб ці апарати повністю відповідали потребам. Упевнений: ми знайдемо варіанти, щоб закуповувати апарати ШВЛ саме українського виробництва", - сказав він.

Степанов також повідомив, що Україні вдалося залучити $135 млн від Світового банку, з яких $35 млн підуть на боротьбу з COVID-19, зокрема $20 млн - на закупівлю необхідних матеріалів і обладнання, $15 млн - на додаткове фінансування медзакладів, що беруть участь у виявленні та лікуванні COVID-19.

За словами міністра, нині Україна повністю забезпечена ПЛР-тестами, а також розпочала виробництво власних ПЛР-тестів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА