11:07 15.04.2020

Програма House of Europe виділила понад EUR800 тис. на підтримку культури й креативних індустрій України

2 хв читати
Програма House of Europe виділила понад EUR800 тис. на підтримку культури й креативних індустрій України

Програма House of Europe ("Дім Європи"), яку фінансує ЄС, виділила понад EUR0,8 млн на негайні гранти та іншу підтримку культури й креативних індустрій України, повідомляє представництво ЄС в Україні в прес-релізі, поширеному в середу.

"Творчі люди та їх ідеї допомагають нам долати цю кризу. ЄС та наші партнери продовжують підтримувати українську культуру, аби допомогти подолати численні складності, які вже вплинули на цей сектор. Наша програма "Дім Європи" розробила спеціальний пакет підтримки людей та культурних організацій - як негайну швидку відповідь на цю кризу, аби творці могли залишатися творчими", - заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

У представництві пояснили, що програма House of Europe впроваджує пакет заходів для людей та організацій із секторів культури й креативних індустрій України, щоб допомогти подолати кризу в цих сферах, спричинену карантинними обмеженнями, й серйозні економічні та суспільні наслідки, пов'язані з пандемією Covid-19.

"Завдяки кільком новим програмам, що фінансуються Європейським Союзом, вони можуть отримати підтримку та напрацювати інноваційні рішення для адаптації до реалій пандемії. Відкриті конкурси на отримання фінансової, організаційної та творчої підтримки стартують 14 квітня", - йдеться в повідомленні.

Обсяг фінансування ЄС на підтримку зазначених галузей буде розширено, якщо криза триватиме.

Зазначається, що House of Europe запускає чотири антикризові лінії підтримки. Зокрема, інфраструктурні гранти допоможуть вижити культурним організаціям в Україні, фінансуючи придбання обладнання для роботи на відстані, а також витрати на оренду і зарплату - до EUR9 тис. на кожну організацію.

Гранти цифрової співпраці фінансуватимуть інноваційні культурні digital-проекти, які спільно розроблять культурні організації в Україні та ЄС - до EUR25 тис на кожен проект.

Окрім того, онлайн-подія "Хататон" (інтернет-ідеатон, ініційований Goethe-Institut в Україні) збере разом технологічну і культурну спільноти України, щоб знайти рішення для продовження художніх і творчих ініціатив. Найперспективніші з них зможуть отримати гранти від "Дому Європи" на суму до EUR25 тис. кожен.

Також обіцяють, що за проходження курсів онлайн-університету (бібліотека онлайн-курсів для професіоналів культури, яка постійно поповнюється) слухачі отримуватимуть стипендію в розмірі EUR100.

Подати заявки на всі програми можна на сайті https://houseofeurope.org.ua.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА