12:41 15.04.2020

Кличко вимагає від НАБУ публічного розслідування "справи Поворозника"

2 хв читати
Кличко вимагає від НАБУ публічного розслідування "справи Поворозника"

Мер Києва Віталій Кличко вимагає від Національного антикорупційного бюро (НАБУ) публічного розслідування справи про нібито хабарництво першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Миколи Поворозника, щоб виключити політичні маніпуляції.

"Що стосується резонансної теми, яка вчора ввечері сколихнула ЗМІ й мене теж, про те, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника нібито спіймали на хабарі та затримали. Вчора в його кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу в середу.

Мер заявив: "Якщо чиновник винен, то повинен відповідати за законом - я ніколи нікого не покривав і покривати не буду. Але якщо це чиїсь маніпуляції, політичні ігри, щоб дискредитувати владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть".

"Вимагаю, щоб не було політичної заангажованості правоохоронців, відкритого публічного розслідування цієї справи", - заявив Кличко.

Він зазначив, що ця справа підслідна НАБУ, і саме від цього правоохоронного органу він вимагає об'єктивного розслідування.

"Перший заступник голови КМДА - чиновник високого рангу, і відповідно до законодавства такі справи - підслідність НАБУ. Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповідь на запитання, які непокоять сьогодні суспільство", - закликав Кличко.

Він підсумував: "Ми всі сьогодні очікуємо об'єктивного, справедливого розслідування, яке розставить всі крапки над i. Хтось має сісти: або корумпований чиновник або той, хто фабрикував цю справу".

Як повідомлялося, 14 квітня з'явилася інформація про те, що в приміщеннях Київської міської державної адміністрації (КМДА) проводяться обшуки після того, як співробітники Служби безпеки України (СБУ) задокументували вимагання першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником неправомірної вигоди від представника компанії-забудовника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА