18:37 15.04.2020

Суд заарештував генерал-майора СБУ Шайтанова

2 хв читати
Суд заарештував генерал-майора СБУ Шайтанова

Шевченківський районний суд Києва обрав генерал-майору Служби безпеки України Валерію Шайтанову, затриманому раніше за підозрою в державній зраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Сьогодні слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва задовольнив клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України й застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно Шайтанова Валерія Альбертовича терміном до 14 червня 2020 року включно", - йдеться в оприлюдненому в середу ввечері повідомленні райсуду на сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням суду, слідчий суддя також зобов'язав слідчого та прокурора у кримінальному провадженні "забезпечити Шайтанову невідкладне медичне обстеження з метою встановлення наявності в останнього хронічних захворювань, а в разі встановлення такого діагнозу вжити заходів для забезпечення відповідного лікування".

Інформацію про арешт Шайтанова терміном 60 діб підтвердили й у прес-центрі СБ України.

"Сьогодні Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для викритого контррозвідкою СБУ агента ФСБ Валерія Шайтанова - тримання під вартою терміном 60 діб", - ідеться в повідомленні СБУ, розміщеному на сайті відомства.

У СБУ зазначають, що 14 квітня Шайтанова затримали за провадження розвідувальної та терористичної діяльності в інтересах ФСБ РФ на шкоду державній безпеці України.

"Того самого дня слідчі Служби безпеки України оголосили генерал-майору Шайтанову про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України", - наголошується в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора України.

Як повідомлялося, Шайтанова співробітники контррозвідки СБУ затримали 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді та скоєнні терористичних актів, а також у плануванні вбивства відомого добровольця Адама Осмаєва.

За даними СБУ, Шайтанов, який є одним із колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді перебував на агентурному зв'язку під псевдонім "Бобиль" з полковником ФСБ РФ Ігорем Єгоровим. Той, у свою чергу, є співробітником департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ - підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій на території України та інших держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА