19:33 15.04.2020

Резніков: Сподіваємося, що звільнення утримуваних осіб відбудеться в четвер-п'ятницю, найімовірніше, відбуватиметься у двох місцях

2 хв читати
Резніков: Сподіваємося, що звільнення утримуваних осіб відбудеться в четвер-п'ятницю, найімовірніше, відбуватиметься у двох місцях

Українська сторона очікує і робить усе для проведення чергового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та ОРДЛО у два найближчі робочі дні перед Великодніми святами, зазначає віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі Олексій Резніков.

"У нас є сьогодні більш чітка впевненість, що це відбудеться до Великодня, протягом двох наступних робочих днів - четверга та п'ятниці. Ми дмухаємо на воду і сподіваємося, що він відбудеться до Великодніх свят, у ці робочі дні. Ми намагаємося максимально прискоритися, зробити те, що залежить від нас, і будемо готові", - повідомив він у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Резніков зазначив, що підстави для стриманого оптимізму дає заява спецпредставника глави ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау про те, що всі сторони цього процесу дали їй підтвердження, що основні базові моменти, про які домовилися на останньому засіданні ТКГ, були досягнуті.

"Передова група працює там уже два дні, зокрема, мій заступник. Він особисто перевірив місця обсервації, куди наших громадян повезуть після обміну на 14 днів. Там вони будуть забезпечені доглядом, медичним контролем, харчуванням, одягом і засобами зв'язку для спілкування з рідними та близькими хоча б через відеозв'язок", - розповів він.

За його словами, найімовірніше, обмін утримуваними особами відбудеться у двох місцях, оскільки навіть між двома непідконтрольними сьогодні українській влади тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей також є внутрішній кордон через пандемію коронавірусу. "Тому це буде у двох точках. Наразі логістично це визначається, узгоджується", - зазначив Резніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА