19:52 15.04.2020

Влада Німеччини готується частково зняти обмеження в суспільному житті

2 хв читати
Влада Німеччини готується частково зняти обмеження в суспільному житті

Німеччина готується поступово знімати обмеження в суспільному житті, введені через пандемію коронавірусу, в середу канцлер Ангела Меркель озвучила відповідне рішення уряду і федеральних земель ФРН.

"Ми і далі повинні будемо дотримуватися мінімальної дистанції в 1,5 метра, перебувати в громадському місці можна буде тільки удвох або з членами сім'ї, це правило буде діяти і далі і його дотримання буде відслідковуватися", - сказала Меркель журналістам в Берліні. При цьому з понеділка будуть відкривати частину магазинів, а з 4 травня - школи.

За її словами, уряд "допускає більше суспільного життя", але "маленькими кроками". Крім того, громадянам "настійно рекомендується" в громадських місцях носити маски.

За її словами, владі Німеччини вдалося серйозно уповільнити поширення коронавірусу, але це "проміжний успіх, не більше і не менше". "Це крихкий проміжний успіх", - сказала Меркель.

"Ми повинні розуміти, що нам доведеться жити з вірусом доти, поки не буде медикаментів, зокрема, вакцини", - сказала канцлер.

Як очікується, після 4 травня регіони країни почнуть поетапно відкривати школи, але діяти будуть з "надзвичайною обережністю".

Що стосується магазинів, то поступово будуть відкривати торговельні точки площею до 800 квадратних метрів.

Громадян просять як і раніше відмовлятися від приватних поїздок і великих заходів. Як повідомив прем'єр-міністр Баварії Маркус Седер, під час виступу на прес-конференції, великі заходи будуть заборонені мінімум до 31 серпня.

Ресторани, музеї, клуби та бари як і раніше залишаються закритими, ресторанам дозволяється працювати тільки в режимі доставки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА