07:16 16.04.2020

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі в березні був високим

2 хв читати
Рівень забруднення повітря в Кривому Розі в березні був високим

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі в березні 2020 року індексом забруднення атмосферного повітря характеризується як високий, найбільш забруднене повітря - в Довгінцевому районі, повідомляється в щомісячному бюлетені забруднення атмосферного повітря за березень, оприлюдненому управлінням екології на сайті Криворізького міськвиконкому.

За даними Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛСЗАП) Кривого Рогу, протягом місяця спостерігалися перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) з пилу в 32 випадках (13% проб), з формальдегіду - в 11 випадках (2%).

Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, фенолу і аміаку на всіх п'яти постах спостережень міста не перевищували санітарно-гігієнічні норми, констатується в довідці. З пилу і з формальдегіду фіксувалося перевищення на всіх 5-ти постах спостережень.

Раніше начальник управління екології Світлана Охотнікова повідомляла агентству "Інтерфакс-Україна", що управління першим в Україні створило моніторингову мережу за станом атмосферного повітря на підставі даних лабораторій розташованих у місті підприємств.

Основними джерелами забруднення атмосфери викидами металургійних підприємств є коксохімічне, агломераційне, доменне, феросплавне і сталеплавильне виробництва. При цьому, зокрема, коксохімічне виробництво забруднює атмосферу оксидами вуглецю і сірки, а також пилом. Аглофабрики виділяють оксиди сірки і вуглецю, а пил містить залізо і його оксиди, оксиди марганцю, магнію, фосфору, кремнію, кальцію, іноді частинки титану, міді, свинцю.

Доменне виробництво характеризується утворенням великої кількості доменного газу, що містить оксиди вуглецю й сірки, водень, азот, деякі інші гази і велику кількість колошникового пилу, що містить оксиди заліза, кремнію, марганцю, кальцію, магнію, частки шихтових матеріалів.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА