08:54 16.04.2020

Церкви в Грузії вирішили не закривати на Великдень

2 хв читати
Церкви в Грузії вирішили не закривати на Великдень

Храми в Грузії на Великдень не будуть закриватися, але будуть дотримуватись усіх необхідних заходів безпеки, заявляють в уряді країни.

"У нас активна комунікація з патріархією і патріархом. Ми прийняли рішення, що закон порушуватися не буде, церкви закриватися не будуть і буде дотримуватися соціальна дистанція заради турботи про здоров'я і життя наших громадян", - сказав у середу ввечері на брифінгу прес-секретар глави грузинського уряду Іраклій Чиковані.

За його словами, згідно спільного з патріархією рішення, в церквах будуть дотримані всі норми безпеки, встановлені Міністерством охорони здоров'я Грузії і Центром з контролю за захворюваннями.

Він зазначив, що в великих храмах має бути дотримана як мінімум двометрова дистанція між людьми, а в дрібних церковна служба відбуватиметься без прихожан тільки за участю духовних осіб і церковних служителів.

При цьому Чиковані повідомив, що біля усіх церков чергуватимуть екіпажі патрульної поліції, які стежитимуть за виконанням норм режиму комендантської години і соціальної дистанції.

Як уточнив журналістам глава служби зі зв'язків з громадськістю грузинської патріархії протоієрей Андрія Джагмаїдзе, було прийнято рішення про те, що частина парафіян, які мають намір залишитися в храмі в пасхальну ніч, прийдуть у храм до початку дії комендантської години, тобто до 21:00 вечора і покинуть храм о 6:00 ранку, коли припиняється дія комендантської години.

Він запевнив, що в церквах будуть дотримані всі настанови держави і відомств охорони здоров'я.

У Грузії зараз підтверджено 306 випадків зараження коронавірусом COVID-19. З них троє людей померли. Ще дев'ять громадян Грузії померли від коронавірусу за кордоном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА