11:17 16.04.2020

Чорновол на засіданні суду: Мені байдуже, який запобіжний захід мені оберуть

2 хв читати
Чорновол на засіданні суду: Мені байдуже, який запобіжний захід мені оберуть

Печерський районний суд Києва в четвер продовжує засідання з обрання запобіжного заходу народному депутату України VIII скликання Тетяні Чорновол.

Трансляція судового засідання, на якому розглядається клопотання, проводиться на TouTube "Судової влади України". Засідання веде слідчий суддя Сергій Вовк, у відведенні якого було раніше відмовлено.

Під час засідання виступила сторона обвинувачення з позицією необхідності обрання Чорновол запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Мені байдуже, яке рішення ви приймете ... Тому що я тут не жертва, я тут переможець ... це справа не проти "майданівців", а проти всіх, хто має почуття національної гідності", - заявила Чорновол.

Вона вкотре наголосила, що не заперечує факту підпалу офісу "Партії регіонів" під час Революції гідності в 2014 року, але не бачить зв'язку між підпалом і смертю співробітника офісу, що інкримінує їй слідство. "Немає причинно-наслідкового зв'язку між смертю цієї людини (яка загинула внаслідок пожежі в офісі партії - ІФ) і моїми діями", - заявила Чорновол.

"Дії, які мені інкримінуються, - самозахист", - додала вона.

"Я хотіла б, щоб ви встановили, що насправді там сталося і чому загинув Захаров (співробітник офісу "Партії регіонів" - ІФ)... Є підстави вважати, що смерть була насильницька", - сказала Чорновол, звертаючись до сторони обвинувачення.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у вівторок розпочав розгляд клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Чорновол за обвинуваченням в умисному вбивстві, висунутим на її адресу Державним бюро розслідувань (ДБР). Обвинувачення просить суд обрати запобіжний захід для Чорновол у вигляді цілодобового домашнього арешту.

10 квітня співробітники ДБР провели обшук у будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу Партії регіонів у лютому 2014 року, внаслідок чого загинула людина.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав підозри для Чорновол неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол", - написав Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявляють, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

14 квітня слідчі ДБР допитали Чорновол, вона відмовилася надавати свідчення, посилаючись на своє конституційне право.

Перед допитом у ДБР Чорновол заявила, що не даватиме свідчень, щоб вони не стали підставою для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА