18:02 16.04.2020

Міносвіти рекомендує школам не проводити "останні дзвінки" і випускні вечори, а деталі завершення навчального року визначати самостійно

2 хв читати
Міносвіти рекомендує школам не проводити "останні дзвінки" і випускні вечори, а деталі завершення навчального року визначати самостійно

У Міністерстві освіти і науки України (МОН) заявляють, що в умовах дистанційного навчання педагогічні ради шкіл зможуть самостійно визначати деталі освітнього процесу й завершення навчального року, а підсумкове оцінювання може здійснюватися віддалено.

"Незалежно від термінів карантину школам вже сьогодні варто готуватись до завершення навчального року. Тому ми надали розширені роз’яснення і рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання в умовах карантину і дистанційного навчання. Рішення уряду щодо продовження карантину станом на 16 квітня немає, однак МОН готує школи до різних варіантів розвитку подій, щоб завершити навчальний рік максимально ефективно", - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

Зокрема, зазначається, що оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів знань учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року.

Крім того, керівникам шкіл рекомендовано затвердити графіки видачі свідоцтв про здобуття базової середньої освіти випускникам 9-х класів, з огляду на протиепідемічні вимоги.

Учням 1-8 і 10 класів, які не планують навчатися в іншому навчальному закладі, рекомендується надіслати копії відповідних документів електронною поштою або іншим способом, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 навчального року.

Серед іншого, під час календарно-тематичного планування на 2020-2021 навчальний рік міністерство рекомендує збільшити час на узагальнення і закріплення матеріалу за попередній рік, а в 2-11 класах провести вхідне оцінювання рівня навчальних досягнень учнів із 2019-2020 навчального року.

"З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, у 2019/2020 навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема – останні дзвоники та випускні вечори", - наголошують у Міносвіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА