19:58 16.04.2020

Поліція не допустить провокацій і масового скупчення людей біля храмів під час Пасхальних служб

2 хв читати
Поліція не допустить провокацій і масового скупчення людей біля храмів під час Пасхальних служб

Радник міністра внутрішніх справ України Юрій Тандіт заявляє, що правоохоронці мають намір не допустити скупчення людей біля храмів під час церковних служб на Великдень і в разі повторних порушень складатимуть протоколи, повідомляється на сторінці МВС України в Facebook у четвер.

"Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету Міністрів про недопущення поширення на території України COVID-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів. Перший етап - це роз'яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські складатимуть протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів", - зазначив Тандіт.

Він наголосив, що в самих храмах можуть бути лише ті, хто забезпечує службу, - максимум десять людей. Прихожани зможуть відвідати храм після служби - максимум по дві людини.

"Ми в постійному контакті зі священиками різних конфесій і досягли домовленостей, як проводити Пасхальні служби під час карантину. Під час богослужінь у церкві можуть бути максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І, звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход - по одній людині, якщо великий - по дві людини", - сказав радник міністра.

Тандіт наголосив, що МВС вживає безпрецедентних заходів для захисту здоров'я громадян, і за останні два тижні він разом із главою Нацполіції провів три засідання Всеукраїнської ради церков, на яких було досягнуто відповідних домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА