20:52 16.04.2020

На Харківщині органам місцевого самоврядування рекомендують закрити всі ринки до закінчення карантину

1 хв читати
На Харківщині органам місцевого самоврядування рекомендують закрити всі ринки до закінчення карантину

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області рекомендувала місцевим органам самоврядування заборонити роботу ринків до закінчення карантину.

"З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби в місцях перебування масового скупчення людей заборонити функціонування ринків (продовольчих, непродовольчих, змішаних) на період дії карантинних заходів. Це рекомендовані заходи", - сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Я прошу розглянути їх, зокрема Харківську міську раду. Ми наполягаємо на тому, щоб ви зібрали свою міську комісію і розглянули це питання. Це дуже важливо", - додав Кучер, звертаючись до присутньої на засіданні заступниці міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух зазначив, що продовження роботи ринків може призвести до швидкого поширення коронавірусної інфекції на території області.

"Люди не підуть до церков, але все одно більшість із них намагатиметься зберегти пасхальну традицію, їм треба відвідати традиційні ринки, магазини, і все це може призвести до великого скупчення в магазинах, ринках і може сприяти швидшому поширенню інфекції", - сказав Пастух.

Він також зазначив, що поки що рекомендовано закрити ринки до кінця карантинних обмежень (24 квітня), а в разі їх продовження - розглянути ще раз це питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА