11:09 17.04.2020

Найближчим часом опадів у регіонах, які постраждали від пожеж, не очікується - директор Укргідрометцентру

2 хв читати
Найближчим часом опадів у регіонах, які постраждали від пожеж, не очікується - директор Укргідрометцентру

У найближчі дні в регіонах, уражених лісовими пожежами, не очікується опадів, повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

"Протягом найближчих 10 днів ми не очікуємо опадів в Україні, за винятком крайнього заходу країни. Тобто, в районах, де спостерігається горіння трави, торфу й лісу, не буде опадів, але не буде й посилення швидкості вітру до таких значних величин. Середня швидкість вітру становитиме від 7 до 12 м/с, а його напрямок залишиться практично незмінним: із західного напрямку", - сказав він у коментарі, оприлюдненому прес-службою Міністерства внутрішніх справ України в соцмережі Facebook.

Кульбіда зазначив, що напрямок вітру і минулої доби, і надалі не дозволить продуктам горіння із зони відчуження ЧАЕС потрапити до столичного регіону. Смог, що спостерігається в Києві, пов'язаний із пожежами в Житомирській області.

Стосовно рівня радіації, пожежі в Чорнобильській зоні ніяк на нього не вплинули, зазначив Кульбіда.

"Радіаційний моніторинг відбувається в постійному режимі, він здійснюється в зоні відчуження на 15 пунктах, а також Укргідрометцентром, Центральною геофізичною лабораторією. Крім вимірювання гамма-фону, також шляхом радіоспектрометрії визначається, які саме радіоактивні елементи потрапляють в атмосферу й випадають на поверхню землі. Серед цих елементів відзначається мікроскопічне підвищення концентрації цезію-137, а рівень гамма-фону і в зоні відчуження, і за її межами практично не змінився", - наголосив він.

Кульбіда зазначив, що така ситуація не становить серйозної загрози для здоров'я населення, однак закликав обмежити перебування на свіжому повітрі, особливо в ранкові години.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА