11:26 17.04.2020

ВАКС продовжив нічний домашній арешт екс-заступнику глави Міграційної служби Пімаховій

2 хв читати
ВАКС продовжив нічний домашній арешт екс-заступнику глави Міграційної служби Пімаховій

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) на засіданні 16 квітня продовжив дію запобіжного заходу колишньому першому заступнику глави Державної міграційної служби України (ДМС) Діні Пімаховій.

"Термін дії запобіжного заходу суд визначив у рамках досудового розслідування - до 16 червня 2020 року", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Facebook.

Як повідомлялося, 19 грудня детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому першому заступнику голови Держміграційної служби у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ККУ, а саме в проханні надати та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища.

За даними САП, досудове розслідування встановило, що зазначений посадовець запропонувала організувати оформлення громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні на один рік із можливістю подальшого її продовження до трьох років. "При цьому посадовець висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення нею відповідного процесу оформлення документів у сумі $1,8 тис., яку в подальшому отримала", - йдеться в повідомленні.

Крім того, екс-перший заступник голови ДМС України запропонувала організувати процес набуття громадянином Ірану українського громадянства за нібито територіальним походженням, яке мало підтверджуватися завідомо неправдивими офіційними документами, подальшого отримання ним паспорту громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Водночас зазначена особа, діючи повторно, висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення відповідного процесу оформлення та видачу документів у сумі $30 тис.

У САП не називають імені та прізвища екс-чиновника, якому повідомлено про підозру.

24 грудня 2019 року слідчий суддя Антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП і застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і процесуальних зобов'язань (прибувати до детектива, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця роботи, утримуватися від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА