16:19 17.04.2020

У світі від COVID-19 померли вже майже 150 тис. осіб

2 хв читати

У світі за час пандемії коронавірусу COVID-19 померли вже майже 148 тис. осіб, повідомляється сайті Worldometers, який веде підрахунок даних, пов'язаних із цією інфекцією.

Загальна кількість зареєстрованих з початку спалаху випадків у світі наближається до 2,2 млн. Із них нині все ще хворіють 1,5 млн, менше ніж 4% з яких перебувають у важкому стані. Майже 560 тис. осіб одужали.

Найбільше випадків захворювання виявлено в США, потім слідують - Іспанія, Італія і Франція.

Європейські країни залишаються одним із головних осередків поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, за останню добу найбільший за останні шість днів приріст нових випадків зафіксували у Німеччині. З початку епідемії у ФРН захворіли 133,8 тис. осіб, проте більше ніж половина вже одужали.

Ситуація з коронавірусом також продовжує чинити негативний ефект на економіку Європи. Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард у п'ятницю заявила, що економіка єврозони зіткнулася з "різким падіння ВВП" і "швидким погіршенням ситуації на ринку праці" в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Водночас у деяких європейських країнах продовжують поступово послаблювати впроваджені раніше обмежувальні заходи. Серед них - Данія. З початку наступного тижня в країні буде дозволено відновити роботу таким підприємствам малого бізнесу, як, наприклад, перукарні, салони краси й автошколи. Раніше данська влада відкрила початкові школи й дитячі садки.

Незважаючи на складну ситуацію в США, які лідирують за кількістю випадків зараження і летальних наслідків, президент країни Дональд Трамп дозволив владі штатів за бажання відновлювати економічну діяльність. За його словами, тривале припинення активності не може бути довгостроковим рішенням. "Для збереження здоров'я наших громадян необхідно зберегти діючою нашу економіку", - зазначив Трамп.

Відносно оптимістична тенденція намітилася в Ірані, який також входить до топ-10 країн із найбільшою кількістю захворювань на коронавірус. У цій країні вже четвертий день поспіль сповільнюється зростання кількості померлих від COVID-19.

У світі продовжують скасовувати масові заходи, зокрема музичні фестивалі. У п'ятницю організатори одного з найвідоміших серед любителів джазу фестивалю в швейцарському Монтре повідомили про те, що захід цього року не відбудеться - вперше за 53 роки.

Фахівці різних країн також не припиняють працювати над розробкою вакцин і препаратів від коронавірусу. З цією метою у Великій Британії стартувало наймасштабніше у світі випробування таких препаратів. У дослідженні під назвою "Відновлення" беруть участь понад 5 тис. пацієнтів у 165 лікарнях у всій Великій Британії. Зокрема, в рамках проекту медики досліджують протималярійний препарат гідроксихлорохін та антибіотик азитроміцин. Президент США Дональд Трамп стверджує, що їх використання допоможе в боротьбі з коронавірусом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА