08:45 18.04.2020

Зеленський: Бізнес дійсно допоміг у забезпеченні України необхідним для боротьби з коронавірусом, хоча деякі почали робити на цьому політику

2 хв читати
Зеленський: Бізнес дійсно допоміг у забезпеченні України необхідним для боротьби з коронавірусом, хоча деякі почали робити на цьому політику

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що більшість залучених для допомоги в боротьбі з коронавірусом бізнесменів дійсно допомогли в забезпеченні країни необхідними медичними засобами, але деякі, з ким глава держави зустрічався, почали робити на цьому політичні кроки.

"Це дуже великі гроші (на закупівлю необхідних медичних засобів за кордоном - ІФ). Тут я вдячний бізнесу, деяким бізнесменам. Тому що деякі, з ким я зустрічався, використовували цю можливість і почали робити на цьому політичні кроки. Але більшість з тих бізнесменів , яких ми залучили до цього процесу, підтримати фінансово, вони дійсно допомогли", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю ввечері.

Зеленський зазначив, що було відправлено вже понад 20 літаків до Китаю та інших країн, якими в Україну доставили засоби захисту, тести для виявлення коронавірусу і інше спецобладнання.

"Я вдячний і Китайській Народній Республіці, і нашим корейським колегам, і Швейцарії, і ОАЕ. Знаєте, як і у нас, заборона на експорт існує в багатьох країнах, але один одному ми всі допомагаємо", - підкреслив він.

Зеленський розповів, що Офіс президента з першого дня загрози коронавірусу привіз в Україну понад 700 тис. одиниць респіраторів, понад 120 тис. захисних костюмів, 60 тис. захисних окулярів для лікарів опорних лікарень, куди привозять хворих коронавірусною інфекцією, рукавичок - 7 млн пар, термометрів - 20 тис., ПЛР-тестів - 250 тис, експрес-тестів - 550 тис., реагентів для екстракції - 200 тис.

"На цих вихідних ми привозимо: респіратори - 350 тис., захисні костюми - 105 тис., реагенти для екстракції РНК - 800 тис., сировину для виробництва українських тестів. Загалом у нас в тиждень - близько 5 літаків", - зазначив глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА