12:00 19.04.2020

У ніч на неділю зафіксовано 19 випадків недотримання карантину під час богослужінь у храмах України, складено адмінпротоколи, відкрито справу

1 хв читати
У ніч на неділю зафіксовано 19 випадків недотримання карантину під час богослужінь у храмах України, складено адмінпротоколи, відкрито справу

Святкові Великодні богослужіння у майже 14 тис. храмах України відбулися без порушень, зафіксовано 19 випадків недотримання карантину, складено три адмінпротоколи, відкрито одне кримінальне провадження, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"На території країни 18-19 квітня відбулися заходи з нагоди святкування Великодня. Загалом святкові богослужіння проводилися в 13 658 храмах у всіх регіонах держави... богослужіння в більшості храмів держави відбулися без порушень. Водночас зафіксовано 19 випадків недотримання карантину", – йдеться в повідомленні на сторінці Нацполіції у Фейсбук.

За інформацією відомства, публічну безпеку і порядок забезпечували 26,5 тис.поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України. "Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи з неухильного дотримання всіх карантинних обмежень", – зазначив Клименко.

За його словами, участь у богослужіннях взяли майже 130 тис.громадян.

"І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і прислухалися до наших закликів дотримуватися карантину. Однак упродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, зокрема без засобів індивідуального захисту у 19 культових спорудах на території 13-ти областей", – наголосив Клименко.

Поліцейські склали три адміністративні протоколи і відкрили одне кримінальне провадження. "Решту матеріалів ретельно вивчають для ухвалення законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі", - повідомив глава Нацполіції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА