12:02 19.04.2020

Відвідування церков у Вербну неділю стало однією з причин зростання захворюваності на Covid-19

1 хв читати
Відвідування церков у Вербну неділю стало однією з причин зростання захворюваності на Covid-19

Відвідування церков у Вербну неділю (12 квітня) стало однією з причин зростання захворюваності на Covid-19 в Україні, повідомив міністр охорони здоров'я країни Максим Степанов.

"Зростання виявлених захворювань за попередні дні зумовлене, зокрема, тим, що, на жаль, мало хто дотримувався наших рекомендацій щодо того, щоб залишитися вдома на Вербну неділю і не відвідувати богослужіння", - сказав він на брифінгу в неділю.

Степанов зазначив, що зростання проявів захворювання "було на 4-5-й день після того, як люди інфікувалися, ми одразу побачили зростання захворюваності на Covid-19".

Водночас Степанов зазначив, що ще однією причиною зростання виявлених випадків стало суттєве збільшення кількості тестувань методом ПЛР.

"За 10 днів було близько 1000 ПЛР-тестувань, зараз близько 5 тис.тому ми виявляємо більше людей з коронавірусом", - сказав він.

Степанов повідомив, що за минулу добу, 18 квітня, було проведено 4695 ПЛР-тестів, виявлено 343 випадки Covid-19 захворювання, зокрема 26 дітей та 53 медпрацівників. Було госпіталізовано 97 осіб, зафіксовано 8 летальних випадків, 72 одужали, зокрема одна дитина і 12 медпрацівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА