13:08 19.04.2020

У Тернопільській області поліція зафіксувала порушення карантину в Почаївській лаврі, куди під час Великоднього богослужіння пустили людей

1 хв читати
У Тернопільській області поліція зафіксувала порушення карантину в Почаївській лаврі, куди під час Великоднього богослужіння пустили людей

У Тернопільській області поліція зафіксувала порушення карантину в Почаївській лаврі, в храм під час Великоднього богослужіння пустили парафіян, незважаючи на встановлені обмеження, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

"Згідно з попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало відбуватися з виконанням всіх умов і правил карантину. Парафіяни повинні були перебувати на прилеглій території, а не в храмі. Великоднє богослужіння розпочалося о 23:00. У цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків парафіян перебували на вулиці", - йдеться в повідомленні.

Так, під час релігійної служби духовенство відкрило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину, через це довелося посилити поліцейські заходи для мінімізації можливого зараження людей.

У зв'язку з порушенням карантинних норм розглядається питання про внесення цього факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Великодні богослужіння відбулися в 447 культових спорудах і храмах міста та області, більшість релігійних заходів проводилися з дотриманням встановлених обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА