17:03 19.04.2020

Гасіння пожеж у Житомирській та Київській областях триває

2 хв читати
Гасіння пожеж у Житомирській та Київській областях триває

Станом на 15.00 неділі, 19 квітня, сили Держслужби України з НС продовжують надавати допомогу з гасіння природних пожеж працівникам лісгоспів на території Житомирської області та Державному агентству України з управління зоною відчуження (ГАЗВ) Чорнобильської АЕС у Київській області.

Як повідомляється на сайті ДСНС, у Житомирській області надається допомога на території 4 лісових господарств (ДП "Овруцьке ЛГ", "Овруцьке СЛГ", "Словечанське ЛГ" та "Словечанський лісгосп АПК") із гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

"Залишається 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 осередках тривають роботи з обмеження їх поширення", – йдеться в повідомленні.

18 квітня до ліквідації загорянь було залучено 1 одиницю інженерної техніки та 3 людини особового складу Збройних сил України.

Додатково у складі зведеного загону для допомоги у ліквідації лісових пожеж 18 квітня направлено 12 од.техніки та 60 людей особового складу УДСНС Івано-Франківської та Тернопільської областей.

"До гасіння залучено 963 людей та 157 од.техніки, з них від ДСНС 188 людей о/с та 44 од. техніки, зокрема три літаки АН-32П, якими 18 квітня здійснено 21 скидання (168 тонн води)", – інформують у ДСНС.

Крім цього, станом на 15.00 19 квітня в зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення ЧАЕС підрозділи ДСНС надають допомогу ГАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб'янського, Паришевського, Дитятківського та Денисовецького лісництв.

"Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с.Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торфовищ у осередках пройдених вогнем", – інформують у ДСНС.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів ЗСУ. Інженерна техніка створила 320 км мінералізованих смуг.

Загрози об'єкту укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об'єктам зони відчуження немає.

До гасіння пожеж залучено 1322 осіб та 292 одиниці техніки, з них від ДСНС 1168 людей особового складу та 235 одиниць техніки (зокрема, 3 вертольоти, які 18 квітня здійснили 208 скидів – 416 т води).

Радіаційний фон у Києві та Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень (м.Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год за допустимого 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,021 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год за контрольно допустимого рівня в 0,055 мР/год.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

Ворог атакував Нікополь, постраждав чоловік - голова ОВА

Президент Грузії наклала вето на закон про "іноагентів"

Унаслідок ворожого обстрілу в Чернігівській області постраждав чоловік - голова ОВА

У Херсонській області окупанти скинули вибухівку з дрона, загинув чоловік, поранено жінку - голова ОВА

У Дніпропетровській області громадянин напав на військовослужбовця ТЦК, розпочато кримінальне провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Ситуація на фронті залишається напруженою, від початку доби зафіксовано 66 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Міноборони запустило електронну чергу в ТЦК і СП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА