14:45 20.04.2020

Наймасовіше вбивство в історії Канади: 16 жертв - ЗМІ

2 хв читати

У канадській провінції Нова Шотландія 51-річний житель Гебріел Вортман убив щонайменше 16 людей, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на CBC.

Серед загиблих є жінка-поліцейський. Вортмана ліквідували спецпризначенці.

За даними поліції, Вортман спочатку проник у будинок у селищі Портапік і застрелив там кількох людей. Після цього він почав їздити між містами провінції і безладно стріляти по людях, доки їхав автомобілем. Машина була замаскована під поліцейську, а на самому Вортмані була поліцейська форма.

Поліція намагалася наздогнати Вортмана близько 12 годин і за 30 км від Галіфакса заблокувала його на автозаправці. Вортман почав відстрілюватися від правоохоронців. Він поранив одного поліцейського і вбив констебля Гайді Стівенсон. Стрілка ліквідували спецпризначенці поліції.

Правоохоронці не знають мотивів Вортмана. Поліція вважає, що перші жертви в будинку в Портапіку були невипадковими. А інших людей Вортман убив навмання. Поліція складає маршрут стрілка і припускає, що він міг убити більше людей, ніж відомо зараз.

У Канаді стрілянину назвали наймасовішою і найкривавішою в історії країни. Канадський прем'єр Джастін Трюдо висловив співчуття постраждалим та їхнім сім'ям.

До цього наймасовішим вважалося вбивство 14 жінок, яке в 1989 році здійснив 25-річний Марк Лепін. Після скоєння злочину стрілок наклав на себе руки. В результаті події в Канаді переглянули закони про зброю. Зокрема, всіх охочих придбати її почали перевіряти дуже ретельно. Крім того, в Канаді заборонили володіти вогнепальною зброєю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА