19:48 20.04.2020

Глава Єврокомісії оголосила про створення європейської платформи даних COVID-19

1 хв читати
Глава Єврокомісії оголосила про створення європейської платформи даних COVID-19

Наукові дослідження в умовах пандемії коронавірусу набувають особливого значення у зв'язку з нагальною необхідністю розробки вакцини, ефективних методів лікування і проведення широкомасштабного тестування, заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Жоден дослідник, лабораторія або країна не зможуть тільки своїми зусиллями знайти рішення. Це причина, через яку ми хочемо допомогти вченим користуватися даними і обмінюватися ними з іншими, незважаючи на кордони і різницю в наукових дисциплінах і системах охорони здоров'я. Ось чому ми запускаємо сьогодні європейську платформу даних COVID-19", - повідомила глава Єврокомісії в відеозаяві, записаній у понеділок.

Завдяки цій платформі, пояснила фон дер Ляєн, вчені зможуть накопичувати, зберігати дані, обмінюватися ними і аналізувати велику різноманітність варіантів спостережень за коронавірусом.

Протягом декількох днів до цієї бази, за її словами, будуть завантажені великі наукові дані, включно з десятками тисяч статей.

Платформа дозволить вченим "більш ефективно і швидко відповісти на потреби суспільства".

"Я закликаю всіх дослідників погодитися з нашою пропозицією і приєднатися до платформи даних Європейського союзу. Разом ми знайдемо засіб перемогти цей вірус", - резюмувала фон дер Ляєн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА