09:00 21.04.2020

Дані про погіршення здоров'я Кім Чен Ина перевіряють у США

2 хв читати
Дані про погіршення здоров'я Кім Чен Ина перевіряють у США

США вивчають дані про погіршення стану здоров'я північнокорейського лідера, повідомляє CNN із посиланням на американського чиновника.

За його словами, США перевіряють дані розвідки про те, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин перебуває в серйозній небезпеці після операції.

Це повідомлення з'явилося після того, як південнокорейське інтернет-видання Daily NK повідомило, що Кім Чен Ин проходить медичне лікування на віллі в курортному повіті Хянсан за межами Пхеньяна після серцево-судинної процедури.

"Наскільки я розумію, він боровся (з серцево-судинними проблемами) з серпня минулого року, але стан погіршився після неодноразових відвідувань гори Пекту", - сказав один анонімний співрозмовник південнокорейському новинному виданню.

Співрозмовник Daily NK стверджував, що Кім Чен Ин має проблеми зі здоров'ям останніми місяцями через ожиріння, куріння і стрес.

Востаннє про появу Кім Чен Ина на публіці на засіданні Політбюро правлячої Трудової партії повідомлялося 11 квітня.

Тим часом 15 квітня в річницю від дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена традиційних повідомлень про візит його онука до Кимсусанського палацу Сонця не було.

Відсутність повідомлень про північнокорейського лідера в державних ЗМІ КНДР часто викликає чутки про стан його здоров'я.

"Останнім часом було багато чуток про здоров'я Кім Чен Ина (куріння, серце й мозок). Якщо Кім Чен Ина госпіталізували, це пояснює, чому він не був присутній на важливих урочистостях 15 квітня. Але протягом багатьох років ходило безліч неправдивих чуток про здоров'я Кім Чен Ина та його батька. Нам доведеться почекати й подивитися", - заявив у бесіді з CNN Брюс Клінгнер, старший науковий співробітник Фонду "Спадщина" та колишній заступник начальника відділу ЦРУ з питань Північної Кореї.

Кім Чен Ин уже зникав з поля зору громадськості більше ніж на місяць у 2014 році. Після цього він з'явився з палицею. Південнокорейська розвідка тоді повідомила, що йому видалили кісту зі щиколотки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА