12:45 21.04.2020

Ситуація з пожежами в зоні ЧАЕС і Житомирській області нормалізується, показники забруднення повітря в столиці в нормі

2 хв читати
Ситуація з пожежами в зоні ЧАЕС і Житомирській області нормалізується, показники забруднення повітря в столиці в нормі

Радіаційний фон у Києві, Київській і Житомирській областях та хімічне забруднення повітря в столиці в межах норми, зазначають у Держслужбі з НС.

"Ситуація з лісовими пожежами в зоні відчуження ЧАЕС і в Житомирській області поступово нормалізується" - сказав під час онлайн-брифінгу у вівторок директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

За його словами, у вівторок уранці було ліквідовано осередок загоряння поблизу села Корогод, нині зусилля ДСНС спрямовані на гасіння пожеж поблизу населених пунктів Розсоха, Крива Гора і Рудьки. Також Демчук наголосив, що було вжито заходів для недопущення поширення вогню на територію Республіки Білорусь.

"Об'єкт "Укриття", сховище відпрацьованого ядерного палива та інші об'єкти зони відчуження працюють у звичайному режимі", - зазначив директор департаменту.

У Житомирській області, за його словами, локалізовано ще один осередок загоряння поблизу села Острови. "Основні зусилля спрямовані на гасіння вогню і локалізацію осередку пожежі на території Виступовицького лісництва", - додав Демчук.

"Радіаційний фон у Києві, Київській області та в зоні відчуження в межах природних фонових значень", - повідомив директор департаменту.

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда повідомив: "Хімічне забруднення повітря в Києві після суттєвого зменшення вчора істотно не змінилося. Показники з концентрації пилу, діоксиду азоту, діоксиду сірки, формальдегіду та оксиду вуглецю переважно нижче гранично допустимих концентрацій або наближаються до них".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА