14:10 21.04.2020

Українські полярники прибули на станцію "Академік Вернадський"

1 хв читати
Українські полярники прибули на станцію "Академік Вернадський"

Учасники 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) прибули до Антарктиди на станцію "Академік Вернадський", повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Учасники 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) подолали останній відрізок шляху до Антарктиди та дісталися станції "Академік Вернадський". Після 6 днів дороги кораблем команда прибула на острів Галіндез пізно вночі (за київським часом) сьогодні, 21 квітня 2020 року", - йдеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що наразі на станції складні погодні умови: дуже вітряно й сніжно.

"Головним завданням полярників протягом наступних кількох днів є розвантаження кораблю. У Чилі на нього погрузили приблизно 6 фур запасів продуктів, приладів та пального", - зазначають у відомстві.

Після розвантаження судна команда 24-ї УАЕ передасть станцію 25-ій експедиції і розпочне подорож додому.

Як повідомлялося, 25-УАЕ вирушила на станцію 16 березня, проте 20 березня їм довелося повернутися до Києва. Вся команда добровільно поїхала на тимчасову обсервацію і пройшла лабораторний тест на наявність коронавірусу. Ні у кого з учасників експедиції COVID-19 виявлено не було.

Україні 30 березня вдалося доставити до Чилі учасників 25-ї УАЕ, які мають змінити на станції "Академік Вернадський" своїх колег.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА