20:04 21.04.2020

Нардеп Шахов про рік президентства Зеленського: Рік пройшов, а нічого не зроблено

2 хв читати
Нардеп Шахов про рік президентства Зеленського: Рік пройшов, а нічого не зроблено

Рівень підтримки президента України Володимира Зеленського за рік перебування на посаді знизився, а низка ключових змін у кадровій і соціальній політиці, промисловості та енергетиці так і не відбулися, переконаний член депутатської групи "Довіра", народний депутат Сергій Шахов.

"73% підтримки Володимира Зеленського в другому турі розсипалися, як глиняний Колос. Як людина він непогана, напевно, хотів щось змінити на краще, постійно говорив: "Я не політик" - тоді навіщо він йшов у політику, якщо у нього немає сталевих нервів і сили?", - заявив Шахов в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Член депутатської групи "Довіра" висловив низку претензій до першого року президентства Зеленського і роботи його команди в парламенті і Кабінеті міністрів.

"По-перше, деолігархізація не відбулася. По-друге, пішла далі медична реформа. Король "голий", тому що у нього немає команди, а ті, хто є - замилюють йому очі. (...) Енергетична реформа: Зеленський заявляв, що необхідно знижувати ціну на електроенергію, а вона тільки зростає. Вугільна галузь не розвивається, люди голодують, тому що немає робочих місць. Промисловість впала на більш ніж 10%, а з коронавірусом - вона звалилася", - вважає Шахов.

Він піддав критиці кадрову політику команди президента, зокрема екс-міністра освіти і науки Анну Новосад, сказавши, що замість неї на цей пост повинні були призначити професіоналів.

"З тим же коронавірусом можна було багато зробити не тільки для України, але і для всього світу. Ми п'ята країна, в якій вчені знайшли тести з виявлення антитіл. Іноземні тести в десятки разів дорожче, чому ми не використовуємо наші? Тому що на цьому собі набивають кишені "жирні коти", а Зеленський цього не бачить або не хоче бачити", - переконаний нардеп.

За словами Шахова, в нинішній економічній ситуації, необхідно було домовитися з МВФ про відстрочку виплат за існуючими зовнішніми боргами на 10 років, а за цей час запустити економку країни і тільки потім віддавати кредити.

Сергій Шахов переконаний, що на місцевих виборах, які мають відбутися в кінці жовтня, партія "Слуга народу" не отримає такої великої підтримки виборців, як на президентських і парламентських виборах.

"Я вважаю, що рік пройшов за хвилину, а нічого не зроблено. Для людей рік, як вічність, вони чекали змін. Тепер будемо чекати, що станеться в політиці в жовтні місяці. Жовтень також покаже всі рейтинги, і на місцевих виборах люди повинні дивитися, за кого вони голосуватимуть", - додав нардеп.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА