20:41 21.04.2020

Суд заарештував із альтернативою застави бойовика "ДНР", якого затримала СБУ в Одесі

2 хв читати
Суд заарештував із альтернативою застави бойовика "ДНР", якого затримала СБУ в Одесі

За клопотанням прокуратури Донецької області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із альтернативою внесення застави у розмірі 210 тис. 200 грн представнику незаконних збройних формувань, якого обґрунтовано підозрюють в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

"Досудове розслідування встановило, що упродовж жовтня 2014 року - червня 2015 року мешканець м. Донецька, перебуваючи на посаді стрільця у складі одного із батальйонів армійського корпусу так званого Міністерства оборони терористичної організації "ДНР", що контролюється ЗС РФ, виконував бойові завдання на території населених пунктів, зокрема в районі Вуглегірська, Дебальцевого та Пісків", - йдеться в повідомленні, яке оприлюднила прес-служба прокуратури Донецької області у вівторок.

У відомстві зазначили, що зловмисника затримали в Одесі співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, 17 квітня співробітники Служби безпеки затримали в Одесі жителя Донецька, учасника незаконних збройних формувань.

"Мешканець Донецька у 2014 році добровільно приєднався до одного з розвідувально-диверсійних підрозділів батальйону "Шум" Козачого союзу "Область війська Донського". Він брав активну участь у бойових діях проти українських військових та сил АТО в районі Вуглегірська, Дебальцевого, Пісків, Спартака, Логвінового, Донецького аеропорту. У 2018 році зловмисник покинув лави бойовиків та виїхав на підконтрольну територію України. Переховувався в Харкові й Києві. Згодом переїхав до Одеси, де отримав нові документи. Весь цей час ретельно приховував свою участь у незаконних збройних формуваннях "ДНР", - розповіли в спецслужбі.

Під час затримання бойовик надав про себе неправдиві відомості та чинив фізичний опір, ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА