10:45 22.04.2020

"Укрзалізниця" переорієнтує інвестпрограму на співпрацю з вітчизняними виробниками

2 хв читати
"Укрзалізниця" переорієнтує інвестпрограму на співпрацю з вітчизняними виробниками

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) зацікавлене у поглибленні локалізації виробництва й планує переглянути свою інвестиційну програму для підтримки українських виробників.

Як повідомила прес-служба УЗ, такі плани озвучив член правління компанії Франтішек Буреш.

За його словами, компанія має намір з цією метою скоротити надмірні витрати й непрофільні активи. "Це звільнить необхідні джерела фінансування та перетворить заморожені активи на ліквідні. Водночас інвестиційна програма компанії буде максимально переорієнтована на співпрацю з вітчизняними виробниками. Таким чином, українська економіка не лише отримає вигоди від надійних логістичних послуг, що надаються "Укрзалізницею", але й матиме додаткові стимули для підтримки вітчизняних виробників", - наведено в повідомленні слова Буреша.

В "Укрзалізниці" сподіваються, що в результаті цього зросте частка виробництва на базі українських підприємств нових локомотивів, запчастин, ключових комплектувальних, послуг із ремонту і проектів модернізації. Поглиблення рівня локалізації інвестицій підтримає економіку України шляхом зростання зайнятості, технологічного розвитку та впровадження інноваційних ноу-хау.

Буреш зазначив, що наразі компанія широко використовує промислову продукцію вітчизняних виробників, зокрема зварні конструкції, трансформатори, електричні двигуни та обладнання, зубчаті конструкції та системи, осі та колісні пари, будівельну техніку, силову електроніку, системи управління та радіотехніку, системи безпеки руху, бортові системи сигналізації та безпеки, світлові та звукові системи, системи протипожежного захисту, датчики, відео та комунікаційні системи, кабелі та системи кондиціонування, акумулятори та батареї, роботи з монтажу та налагодження, користується послугами тестування і сертифікації, гарантійного та післяпродажного обслуговування тощо.

"Спираючись на свій великий досвід роботи зі світовими і вітчизняними виробниками рухомого складу, я абсолютно переконаний, що українські виробники здатні відповідати найвищим вимогам якості", - сказав він.

Буреш також додав, що для виконання розпорядження президента України Володимира Зеленського щодо стимулювання інвестдіяльності й посилення захисту іноземних інвестицій у країні галузі потрібно отримати сильну державну підтримку й чіткі правила гри на ринку. "Для цього необхідно ухвалити "Національну стратегію локалізації" для великих "Національних інвестиційних проектів" з прозорими правилами, розрахунками та методологією моніторингу. Це приверне більше іноземних партнерів для інвестицій в Україну, а отже, сприятиме створенню нових робочих місць і розвитку економіки держави", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА