11:25 22.04.2020

Більш ніж 30 країнам в умовах пандемії коронавірусу загрожує голод

2 хв читати
Більш ніж 30 країнам в умовах пандемії коронавірусу загрожує голод

Населення більш ніж 30 країн світу, що розвивається, на тлі пандемії коронавірусу може зіткнутися з голодом, а 1 млн людей уже перебуває на межі голодної смерті, заявив в інтерв'ю виданню The Guardian виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми Девід Бізлі.

"Ми говоримо не про те, що люди лягають спати голодними. Ми говоримо про гранично важкі умови, надзвичайну ситуацію - люди буквально бредуть до голодної смерті. Якщо ми не дістанемо їжі для людей, вони помруть", - сказав він.

"Я вже говорив, що на основі зроблених нами наприкінці попереднього року прогнозів (було зроблено висновок, що - ІФ) 2020 рік буде найгіршим із часів Другої світової війни", - наголосив він.

Він пояснив, що до цього додалася пандемія коронавірусу, яку ніхто не міг передбачити. Бізлі назвав нинішню ситуацію "ідеальним штормом" і "незвіданою територією" та заявив, що доводиться чекати на "голод біблейських масштабів". Проте він запевнив, що масової загибелі людей можна уникнути, якщо починати діяти зараз.

За його словами, неможливо спрогнозувати ситуацію навіть на перспективу в чотири тижні, тому для порятунку людей необхідно діяти негайно. Бізлі закликав виділити гроші на гуманітарну допомогу, не запроваджувати заборон на експорт продовольства з метою зберегти ланцюжки постачань продуктів харчування, а також в умовах масштабного перекриття кордонів забезпечити доставку гуманітарних працівників у зони лиха, зокрема шляхом створення повітряних мостів.

"Нам потрібні і гроші, і доступ (у райони надзвичайної ситуації - ІФ), не щось одне, а і те, і те", - пояснив він.

Бізлі зазначив, що на подолання кризової ситуації підуть місяці, тому виділення допомоги нужденним знадобиться і в подальшому.

The Guardian нагадує, що напередодні Бізлі звернувся з такими застереженнями до Ради безпеки ООН. Він закликав світових лідерів спрямувати допомогу в розмірі $2 млрд найбільш нужденним і додав, що також знадобиться ще $350 млн для забезпечення доставки самих вантажів - продовольства і медичних запасів, включно із засобами індивідуального захисту.

Газета нагадує, що раніше Продовольча та сільськогосподарська організація ООН і Всесвітня продовольча програма оприлюднили доповідь, згідно з якою до пандемії 135 млн людей у 55 країнах світу або вже жили в ситуації гострої продовольчої кризи, або в умовах надзвичайної гуманітарної ситуації. Проте наслідки коронавірусу можуть подвоїти цю кількість до приблизно 265 млн людей, попередили в ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА