20:06 22.04.2020

За фактом висловлювань мера Івано-Франківська про ромів розпочато кримінальне провадження

1 хв читати
За фактом висловлювань мера Івано-Франківська про ромів розпочато кримінальне провадження

Поліція Івано-Франківської області розпочала розслідування за фактом висловлювань міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, який вимагав від поліцейських вивезти з міста представників ромської громади, повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Неприпустимо, коли посадова особа дозволяє собі спілкуватися мовою ворожнечі. Ніхто не має права дискримінувати людей за будь-якою ознакою, зокрема й за національною або етнічною приналежністю. Особливо обурює, що в цих цілях намагалися використовувати поліцію", - заявив глава Нацполіції Ігор Клименко.

"Наголошую, що поліцейські насильно не змушували осіб ромської народності покидати територію області та нікуди їх не перевозили. Переконаний, що слідчі поліції під час досудового розслідування детально розберуться в цій ситуації. Я закликаю всіх громадян до взаємоповаги й толерантного ставлення", - додав він.

За фактом висловлювання мера слідчі поліції Івано-Франківської області розпочали кримінальне провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Як повідомлялося, раніше Марцінків доручив вивезти всіх ромів із міста, як випливає з оприлюдненого відео з оперативної наради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА