07:23 23.04.2020

Для дезінфекції великих територій створили пілотний проект дронів

2 хв читати
Для дезінфекції великих територій створили пілотний проект дронів

"Київтеплоенерго" і українська компанія DroneUA реалізовує пілотний проект дронів для дезінфекції великих промислових територій, повідомила прес-служба КП Київтеплоенерго.

"Сьогодні на сміттєспалювальному заводі "Енергія" протестували новий спосіб дезінфекції території - за допомогою безпілотників. Пілотний проект Київтеплоенерго реалізує спільно з українською компанією DroneUA", - йдеться в повідомленні "Київтеплоенерго" на сторінці в Фейсбук.

"З початку введення обмежувальних заходів на території заводу щодня проводиться ретельна дезінфекція, а персонал гарантований усіма засобами захисту, щоб виключити зараження коронавірусною інфекцією. На підприємство приїжджають сміттєвози з усього Києва, тому важливо гарантувати санітарну безпеку для персоналу заводу. За допомогою безпілотників ми швидко обробили під'їзні дороги сміттєвозів та майданчики прийому транспорту біля бункера", - розповів директор сміттєспалювального заводу "Енергія" Сергій Крикун.

Зазначається, що дрон, який у середу дезінфікував завод "Енергія", піднімає в повітря 16л дезрозчину за один виліт і за 10-15 хвилин дезінфікує територію площею до 20 тис. кв. м.

У прес-службі зазначили також, що дезінфекція великих промислових площ із використанням спеціальних дронів - досить інноваційне рішення для України і Києва. Дрони широко застосовувалися в Китаї під час боротьби з COVID-19, де з їх допомогою обробили майже 200 млн кв. м у 3 тис. населених пунктів.

Крім того, дезінфекція із застосуванням безпілотників мінімізує контакт людей з місцями ймовірного попадання збудника, більш щільно покриває площу обробки, економить час. При цьому спецрозчин використовується максимально ефективно і економно.

"Енергія" - єдиний сміттєспалювальний завод в Україні. Утилізує 25% сміття в Києві, який в результаті спалювання перетворюється в теплову енергію. Підприємство забезпечує теплом і гарячою водою понад 300 житлових будинків столиці. Штат заводу - близько 200 працівників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА