08:07 23.04.2020

ТКГ обговорювала наступний обмін утримуваними особами, нові ділянки розведення, аспекти, пов'язані з "особливим статусом" ОРДЛО і "формулою Штайнмаєра"

1 хв читати
ТКГ обговорювала наступний обмін утримуваними особами, нові ділянки розведення, аспекти, пов'язані з "особливим статусом" ОРДЛО і "формулою Штайнмаєра"

Політична підгрупа Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі розглядала в середу аспекти, пов'язані з "особливим статусом" ОРДЛО і "формулою Штайнмаєра", зазначає спецпредставник глави ОБСЄ в Україні та в ТКГ Гайді Грау.

"Політична робоча група розглянула аспекти, пов'язані з особливим статусом окремих районів Донецької та Луганської областей України та реалізацією "формули Штайнмаєра", як передбачають Мінські угоди", - йдеться в її коментарі для преси після завершення засідання ТКГ у форматі відеоконференції в середу.

Грау зазначила, що обговорення в робочій групі з питань безпеки були зосереджені на визначенні додаткових ділянок розведення сил і засобів сторін.

Учасники зустрічі також обмінялися інформацією про перебіг виконання своїх оновлених планів протимінної діяльності. Розмінування здійснюється на контрольно-пропускних пунктах і в їх околицях, а також уздовж часто використовуваних доріг, на кладовищах, поблизу шкіл та інших цивільних об'єктів.

"Робоча група з гуманітарних питань обговорила питання про підготовку наступного можливого обміну утримуваними особами, пов'язаними з конфліктом, відповідно до формули "всіх встановлених на всіх встановлених", - зазначила Грау.

За її словами, учасники засідання також дійшли спільного розуміння дорожньої карти щодо одночасного відкриття двох додаткових КПВВ на лінії зіткнення в Луганській області.

Економічна робоча група зосередила увагу на поточних проблемах водопостачання через лінію зіткнення в деяких районах Донецької та Луганської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА