09:03 23.04.2020

Бойовики знову перешкоджали роботі патрулів ОБСЄ на Донбасі

2 хв читати
Бойовики знову перешкоджали роботі патрулів ОБСЄ на Донбасі

Бойовики на Донбасі знову перешкоджали роботі патрулів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні на блокпостах.

Як повідомляється у звіті місії від 22 квітня, 21 і 22 квітня члени збройних формувань знову забороняли доступ патрулям місії під час спроб проїзду/проходу в не підконтрольні уряду райони офіційними дорожніми коридорами двічі в Донецькій області й один раз у Луганській області.

"Крім того, патрулям СММ відмовили під час спроб проїзду/проходу в підконтрольні уряду райони: один раз у Донецькій області та один раз у Луганській області", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 21 і 22 квітня на блокпості збройних формувань на південь від моста біля Станиці Луганської (15 км на північний схід від Луганська) бойовики в одному випадку заборонили патрулям СММ ОБСЄ прохід у не підконтрольних уряду України районах, а в іншому випадку - в підконтрольних уряду районів, пояснивши це тим, що блокпост закритий через COVID-19.

На блокпості поблизу Горлівки (не підконтрольна уряду, 39 км на північний схід від Донецька) 22 квітня патруль СММ ОБСЄ не зміг проїхати в не підконтрольні уряду райони, тому що поперек дорожнього полотна були встановлені шипи, а посеред дороги стояв попереджувальний знак про мінну небезпеку.

Зазначається, що спостерігачі місії не зафіксували на блокпості бойовиків.

"21 квітня на блокпості біля н.п. Оленівка (не підконтрольний уряду, 23 км на південний захід від Донецька) члени збройних формувань один раз відмовили команді місії в проїзді в підконтрольні уряду райони й один раз - у непідконтрольні уряду райони; в першому випадку вони пояснили це необхідністю отримати дозвіл від членів збройних формувань "старшого рангу", а в другому - карантинними обмеженнями через COVID-19", - ідеться у звіті.

Також в ОБСЄ наголосили, що регулярні заборони доступу спостерігачів на блокпостах збройних формувань під час спроб патрулів місії пройти або проїхати в не підконтрольні уряду райони розпочалися 21 березня в Донецькій області та 23 березня в Луганській області.

"Такі обмеження свободи пересування СММ через лінію зіткнення перешкоджають виконанню її мандата в усій країні", - наголошують у місії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА