14:56 23.04.2020

НАЗК повідомляє про перевірку можливості конфлікту інтересів під час продажу "Кузні на Рибальському"

2 хв читати
НАЗК повідомляє про перевірку можливості конфлікту інтересів під час продажу "Кузні на Рибальському"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснює перевірку відомостей про можливий конфлікт інтересів у народного депутата України, лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента України (2014-2019 рр.) Петра Порошенка під час продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", повідомляється на сайті відомства в четвер.

"12 березня 2020 року НАЗК отримало від позивача в справі повідомлення про корупційне правопорушення. У цьому повідомленні позивач робить припущення щодо можливого вчинення Петром Порошенком правопорушення щодо здійснення фіктивного продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". Позивач стверджує, що фіктивний продаж міг дозволити Порошенку отримувати неправомірну вигоду із закупівель у сфері оборони, оскільки перебуваючи на посаді президента України він здійснював повноваження головнокомандувача Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Водночас у НАЗК наголошують, що оскільки зазначена інформація не була підкріплена конкретними фактами або документальними свідченнями, у відповіді на повідомлення позивача НАЗК роз'яснило, що поданих ним даних недостатньо для здійснення дій із боку агентства.

"У той же час НАЗК враховано надану позивачем інформацію під час здійснення моніторингу з питань дотримання народним депутатом, п’ятим президентом України Петром Порошенком вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У межах моніторингу здійснюється перевірка вказаних у повідомленні відомостей на достовірність", - розповіли в Нацагентстві.

У НАЗК зазначили, що продовжують перевірку інформації, яку надав позивач у справі, інформацію про яку поширив Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) 22 квітня.

Як повідомлялося, 22 квітня в ОАСК повідомили про відкриття провадження за позовом до НАЗК щодо непроведення перевірки можливого скоєння Порошенком корупційного правопорушення. "Також суд залучив до участі у справі як третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватне акціонерне товариство "Завод "Кузня на Рибальському", - повідомила прес-служба суду.

Підготовче засідання за позовом відбудеться 16 червня.

Зазначено, що позивач просить суд визнати незаконною і протиправною бездіяльність НАЗК щодо непроведення перевірки та розслідування інформації про вчинення корупційного правопорушення. Водночас позивач просить зобов'язати НАЗК перевірити відомості щодо вчинення Порошенком такого правопорушення, а також здійснити належне розслідування інформації і вжити заходів, спрямованих на притягнення винних осіб до відповідальності, та надати позивачу детальну письмову інформацію про результати перевірки, розслідування та вжиті заходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА