15:28 23.04.2020

До кінця травня МОЗ зможе закупити майже 200 українських апаратів ШВЛ, вони будуть удвічі дешевші, ніж зарубіжні - нарада у Зеленського

1 хв читати
До кінця травня МОЗ зможе закупити майже 200 українських апаратів ШВЛ, вони будуть удвічі дешевші, ніж зарубіжні - нарада у Зеленського

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов зазначає, що його відомство вже готується до закупівлі майже 200 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) вітчизняного виробництва, вони мають бути готові до кінця травня.

"Дуже важливо, що експертиза показала високу якість українських ШВЛів, і вони повністю відповідають найкращим стандартам. Українські ШВЛи будуть удвічі дешевшими, а це означає краще забезпечення наших лікарень", - наголосив президент України Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID- 19, повідомляє в четвер прес-служба глави держави.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зазначив, що фонд при Офісі президента скоро завершує закупівлі всіх засобів захисту й обладнання, а займатиметься цим Міністерство охорони здоров'я.

Водночас Тимошенко зазначив, що протягом тижня, за координацією Офісу президента, і надалі доставляли необхідні матеріали.

"Останніми рейсами ми отримали 360 тисяч респіраторів, 100 тисяч захисних костюмів, 800 тисяч реагентів. Сьогодні все це направляється в регіони. Ми також уже маємо сировину для виробництва українських тестів, тому вони будуть дешевшими", - сказав Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА