15:55 23.04.2020

Правоохоронці затримали учасників угруповання, що відібрало $1 млн у жителя Кропивницького

3 хв читати
Правоохоронці затримали учасників угруповання, що відібрало $1 млн у жителя Кропивницького

Поліція Кіровоградської області затримала трьох осіб, причетних до нападу на жителя Кропивницького та вимагання майже $1 млн, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Як повідомляється, 20 лютого 2020 року невідомі напали на чоловіка в Кропивницькому, кілька годин утримували його та силою змусили віддати майже $1 млн, після чого втекли з місця події автомобілем. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом розбійного нападу.

"За результатами двомісячної копіткої роботи оперативники управлінь стратегічних розслідувань у Кіровоградській області та кримінального розшуку спільно зі слідчими поліції та прокуратурою не лише встановили особи нападників та місця їх постійного проживання, а й місця останнього перебування, зберігання зброї та автомобіля, який зловмисники використовували в злочинній діяльності", - зазначено в повідомленні.

Слідство встановило, що група складалася з трьох осіб: організатора, 49-річного жителя Кропивницького, та його спільників - 38-річного жителя Запоріжжя та 29-річного киянина.

"Автомобіль, на якому пересувалися зловмисники під час нападу на потерпілого, заздалегідь купили, а потім заховали в гаражі, орендованому організатором. Після вчинення злочину лідер угруповання та один з його учасників виїхали за межі місця свого постійного проживання і перебували в Одесі", - повідомляють правоохоронці.

Організатора та 29-річного киянина затримали в Одесі в середу, 22 квітня, за участю спецпризначенців КОРД та роти полку особливого призначення.

У Кропивницькому, Одесі, Києві та Запоріжжі було проведено санкціоновані обшуки у місцях їх постійного і тимчасового проживання, в гаражному приміщенні та в автомобілях фігурантів справи. За підсумками було вилучено автомобіль, який використовувався під час злочину, два автомати та вісім магазинів із набоями до них, сім пістолетів різних марок і вісім магазинів з набоями до них, майже 300 набоїв калібру 5,45 мм і 9 мм, чотири гранати РГД-5 та балончики зі сльозогінним газом.

Виявлено також спортивну сумку, в якій була камуфляжна куртка, рукавички та наручники.

Крім того, поліцейські вилучили радіостанцію, камеру зовнішнього спостереження, перуку, міліцейський кашкет, різні номерні знаки та їхні фрагменти, зокрема на синьому фоні, "чорнові" записи, 80 тис. грн і $30 тис.

"За рішенням суду було затримано лідера та одного з учасників злочинного угруповання. Їм уже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання до 15 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу", - наголошують у поліції.

За даними правоохоронців, учасники угруповання можуть бути причетні також до інших злочинів, зокрема до розбійних нападів, на території Кіровоградської та інших областей. Ці факти буде перевірено під час досудового розслідування.

Поліцейські закликають громадян, яким відома інформація про протиправну діяльність учасників угруповання, звертатися на спецлінію 102 або в управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Національної поліції України за номером +38 (096) 976 06 04.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА