16:03 23.04.2020

НАБУ і САП розслідують факт заниження вартості заарештованого в Україні майна "Газпрому" екс-чиновниками Мін’юсту України

2 хв читати
НАБУ і САП розслідують факт заниження вартості заарештованого в Україні майна "Газпрому" екс-чиновниками Мін’юсту України

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) здійснюють досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем екс-керівництвом Міністерства юстиції України.

Як повідомляє прес-служба САП, слідство встановило факт продажу майна за заниженою вартістю.

"Своїм рішенням Антимонопольний комітет України наклав на ПАТ "Газпром" штраф у розмірі, що перевищує 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку послуг із транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України. У зв'язку з несплатою штрафу майно вказаної компанії на території України було арештовано. У межах виконавчого провадження було проведено оцінку арештованого активу - частки акцій однієї з міжнародних газових компаній, що належать російському газовому монополісту, яка сягнула понад 630 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що через півроку було проведено ще одну оцінку акцій, за підсумками якої вартість акцій впала до 40 млн грн, хоча щорічний нерозподілений прибуток компанії перевищував 100 млн грн.

"Незважаючи на вищевикладене, за результатами аукціону зазначений актив був проданий одній з інвестиційних компаній за 41 млн грн. Тобто корупційна знижка становила 93%, а держава недоотримала приблизно 600 млн грн доходу", - заявляють правоохоронці.

На підставі зібраних доказів прокурор звернувся до Вищого антикорупційного суду з клопотанням про арешт цього майнового активу, яке слідчий суддя задовольнив.

Нині на підставі постанови слідчого судді цінні папери передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА