16:45 23.04.2020

ЗНО-2020 відбудеться з дотриманням соціального дистанціювання і з використанням засобів індивідуального захисту - Міносвіти України

2 хв читати
ЗНО-2020 відбудеться з дотриманням соціального дистанціювання і з використанням засобів індивідуального захисту - Міносвіти України

У Міністерстві освіти і науки України заявляють, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році відбудеться з дотриманням соціального дистанціювання і з використанням засобів індивідуального захисту.

"Дати проведення ЗНО залежатимуть від завершення карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня. Вступна кампанія в українських університетах також відповідно зміниться", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться.

За правилами під час складання ЗНО в аудиторії перебувають максимум 15 учасників і два інструктори. Обов'язковою є дистанція 1,5 метра між учасниками в аудиторії, яку, безумовно, буде дотримано з огляду на епідемію. Соціальне дистанціювання також буде забезпечено і біля входу до приміщення, в якому відбуватиметься тестування, щоб уникнути скупчення людей. Також без змін залишаться кількість тестів і їхній зміст.

Зокрема, кожен учасник може скласти максимум чотири тести, а кількість завдань у них, які засновані на матеріалах, вивчених у квітні-травні 11 класу, мізерно мала. Таке завдання може бути лише одне на весь тест, тому передруковувати тираж тестових зошитів через таку малу кількість завдань недоцільно.

У Міністерстві повідомляють, що в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції всі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту й антисептиками. Приміщення провітрюватимуть та дезінфікуватимуть.

"Учасники, які контактували з хворими або самі інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції. У разі, якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити і додаткову сесію тестування, вони будуть звільнені від ЗНО за станом здоров’я. Таке правило діяло і раніше для людей з низкою захворювань. Для таких категорій абітурієнтів в умовах вступу до університетів передбачені окремі особливості та форми проведення вступних іспитів", - запевнили у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА