17:08 23.04.2020

Глава СБУ пропонує продовжити заборону російських веб-ресурсів і розширити список

2 хв читати
Глава СБУ пропонує продовжити заборону російських веб-ресурсів і розширити список

Глава Служби безпеки України Іван Баканов вніс додаткові пропозиції про заборону російських веб-ресурсів і програм, повідомляє СБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Глава Служби безпеки України Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки і оборони додаткові пропозиції щодо продовження санкцій проти російських веб-ресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не лише проти "ВКонтакте" та "Одноклассники", а й проти "Яндекс", Mail.ru, "Доктор Веб", "Касперский", "1С" і "Парус", - йдеться в повідомленні СБУ.

"Сьогодні ми не просто захищаємо українських громадян від фейків та інформаційних вкидів з російських соцмереж, а й дбаємо про кібербезпеку для представників бізнесу, державних та освітніх установ. Адже будь-який російський поштовий сервіс чи антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми піклуємось про безпеку країни загалом", - заявив Баканов.

За інформацією української спецслужби, керівник відомства також запропонував створити і забезпечити функціонування в Україні Єдиного реєстру програмного забезпечення, дозволеного для використання в державних інформаційно-телекомунікаційних системах.

"На думку кіберфахівців СБУ, це дасть можливість обмежити закупівлю та використання забороненого програмного забезпечення та створить сприятливі умови для розвитку вітчизняної IТ-сфери", - йдеться в повідомленні.

10 квітня СБУ внесла пропозиції щодо продовження заборони російських соцмереж ще на три роки. З початку дії карантинних заходів із недопущення поширення коронавірусу СБУ викрила вже 207 інтернет-агітаторів, які поширювали різні фейки про коронавірус. Встановлено, що десять із виявлених агітаторів діяли за завданням російської сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА