17:30 23.04.2020

Єрмак закликав голів ОДА і мерів контролювати дотримання карантину, оскільки пік захворюваності ще не пройдено

2 хв читати
Єрмак закликав голів ОДА і мерів контролювати дотримання карантину, оскільки пік захворюваності ще не пройдено

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак закликав керівників облдержадміністрацій і мерів міст контролювати дотримання карантину, оскільки, за наявними оцінками, Україна ще не пройшла пік захворюваності на COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, в четвер Єрмак за дорученням президента Володимира Зеленського провів селекторну нараду з мерами та головами ОДА.

Вони обговорили ситуацію з поширенням епідемії COVID-19 у регіонах після Великодніх свят, забезпечення лікарень медичними приладами і препаратами, а також співпрацю місцевої влади для ефективного проходження карантину та періоду епідемії.

"І ви як місцева влада, і ми – відповідальні за життя та здоров'я наших громадян. Зараз украй необхідним є збереження карантинних заходів. Щойно з'явиться перша можливість послабити ці заходи, відкрити ринки чи транспорт, дати можливість бізнесам працювати - ми обов'язково одразу це зробимо. Стан людей та економіки сьогодні - ключове питання і для президента, і для Кабінету Міністрів. Однак ми ще навіть не пройшли піку захворювання й не хочемо повторити найгірші сценарії інших країн", - зазначив Єрмак.

Крім того, учасники наради обговорили необхідність пояснення українцям, що на травневі свята слід уникати скупчень людей.

Єрмак також наголосив на важливості злагодженої співпраці та комунікацій місцевої, обласної та центральної влади для вирішення всіх нагальних проблем.

"Життя та здоров'я наших людей має стояти над будь-якими політичними питаннями. Усі політичні питання - другого плану порівняно зі збереженням нації", - зазначив керівник ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА